Zadbaj o swoje zdrowie

Najciekawsze artykuły z sieci!!

chleb-na-zakwasie-–-tak-czy-nie?
chleb chleb na zakwasie dieta Diety IG zakwas

Chleb na zakwasie – tak czy nie?



Chleb na zakwasie? Dlaczego warto? Możesz kupić lub samodzielnie wypiekać w domowym piekarniku, to naprawdę nieskomplikowane, a i satysfakcja, że #wiemcojem ogromna😊. Co ciekawe, w Starożytności wszystkie chleby wypiekano na zakwasie. Dopiero w XIX wieku pojawiły się chleby na drożdżach piekarskich i sodzie oczyszczonej.

chleb na zakwasie

Zakwas

Zakwas to mieszanina jedynie dwóch składników – mąki i wody. Wymieszane ulegają procesowi fermentacji i tak przygotowany zakwas jest środkiem do spulchniania i zakwaszania ciasta chlebowego.

 » Czytaj Dalej:


ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *