Zadbaj o swoje zdrowie

Najciekawsze artykuły z sieci!!

czy-cukier-brazowy-(trzcinowy)-jest-zdrowszy-od-bialego?
odżywianie

Czy cukier brązowy (trzcinowy) jest zdrowszy od białego?



Zapewne nieraz słyszałeś o tym, że cukier trzcinowy jest zdrowszym zamiennikiem białego cukru. Niestety jest to mit ponieważ, cukier brązowy nie jest mniej toksyczny dla naszego organizmu. W dzisiejszym wpisie wyjaśnię dlaczego.

Podstawowa różnica między cukrem białym, a trzcinowym jest taka, że pochodzą z dwóch różnych roślin. Cukier buraczany wytwarzany jest z buraków cukrowych. Jest to biały cukier, rafinowany (tzn. oczyszczony), który został oddzielony od melasy. Melasa jest to ciemnobrązowy syrop,

 » Czytaj Dalej:


ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *